De computer wordt onmisbaar, ook voor senioren

De computer of tablet wordt onmisbaar, ook voor senioren. De gemeente en de rijksoverheid – de belastingdienst bijv.- willen dat we alles voortaan digitaal gaan regelen. Bankieren zonder computer kan bijna niet meer en sommige producten kun je alleen nog maar op internet bestellen. Ook verzekeringen regelt u digitaal. 

Als je nooit iets op een computer hebt gedaan, ook niet op je werk, valt het niet mee om de snelle veranderingen bij te houden. De eerste stappen op een tablet of iPad lukken misschien nog vanzelf, of met hulp van (klein)kinderen. Maar als je echt mee wil komen in de digitale wereld, moet je er toch wat meer voor doen.

Eén manier om wat handiger en zekerder te worden op pc, laptop of tablet is het volgen van een cursus. Er zijn veel organisaties die een computercursus aanbieden, buurtcentra, de bibliotheek en commerciële instituten.

Speciaal voor senioren

Er is echter één organisatie die zich speciaal richt op senioren (zeg maar de 50 plussers): Seniorweb. Seniorweb is een landelijke organisatie met regionale en plaatselijke afdelingen. In uw regio organiseert Seniorweb Haarlem cursussen in Haarlem, Heemstede en Zandvoort.

Net als een stofzuiger

De medewerkers en docenten van Seniorweb zijn zelf allemaal senior. Ze hebben veel geduld en leggen iets desnoods tien keer uit. Het belangrijkste is dat u de computer gaat zien als een heel gewoon gebruiksapparaat,  net als een stofzuiger of tv. Door een cursus te volgen voelt u zich zekerder en leert u ook om vooral veilig te internetten.