Google stopt met het verder ontwikkelen van Picasa, het populaire fotoprogramma. Misschien heeft u net keurig uw foto’s op orde gebracht met Picasa. Moet u nu alles helemaal opnieuw gaan doen?
Nou dat hoeft gelukkig niet. In de eerste plaats: het programma op zich verdwijnt niet, het wordt alleen niet meer bijgewerkt. Wat wel verandert zijn de zogenoemde webalbums. De webalbums vindt u binnenkort terug onder de naam Google foto’s. Uw foto’s blijven gewoon bewaard!


Die wijziging is dus alleen interessant als u uw foto’s ook in webalbums op internet had opgeslagen. Heeft u niets op internet staan, dan kunt u voorlopig rustig met Picasa blijven werken.


Toch is het natuurlijk wat verwarrend allemaal, daarom komt Seniorweb Haarlem na de zomer met een nieuwe fotocursus: Aan de slag met fotoprogramma's. Daarin leert u met Google foto’s om te gaan en kunt u proefdraaien met enkele andere fotoprogramma’s, voor het geval u wilt stoppen met Picasa.


Zijn uw foto’s nog niet geordend, staan ze her en der in mapjes op uw computer, dan is dit een goed moment om een handig (gratis) fotoprogramma te gaan gebruiken. Bijvoorbeeld de fotoapp van Windows 10. In de nieuwe cursus leert u er alles over!


Maak gebruik van de voorinschrijving, dan bent u zeker van een plaats. U krijgt bericht als de cursusdata bekend zijn. Hier inschrijven